بالابر
- بالابر به ماشینی گفته می شود که برای حمل نفر و یا بار از آن در شرایط های مختلف استفاده می شود و علی رقم تصور عموم مردم، با جرثقیل ها و لیفتراک ها و آسانسورها تفاوت دارد.
بالابر ها انواع، مکانیزم ها و کاربردهای مختلفی دارند که در زیر به آن ها اشاره خواهیم نمود.۱٫بالابر ها سیار۲٫بالابرها ثابتبالابرهای سیار
۱٫بالابرهای سیار :
این نوع از بالابر ها به منظور کار ، انتقال افراد و یا بار و انجام کارهایی همچون نصب و راه اندازی تجهیزات ، رنگ آمیزی ، ساختن سازه ها و … مورد استفاده قرار می گیرند .
مکانیزم کاری این نوع از بالابرها می تواند به صورت خود کششی و یا هلی باشد .
نیروی بالابرهای سیار به وسیله ی برق و یا سوخت گازوئیل تامین می شود .
یکی از مزیت های بالابری که با نیروی خود کششی کار می کند این است که در آن اپراتور می تواندبه وسیله دکمه ی قابل دوران به سهولت هرچه تمام تر اقدام به انتقال بار و یا هر کار دیگری بکند
بالابرهای سیار نیز خود به دو دسته ی بالابرها سیار با دسترسی عمودی و با دسترسی افقی – عمودی تقسیم بندی می شوند .
بالابرها سیار با دسترسی عمودی می توانند به صورت عمودی بار و یا افراد را حمل کنند و از رایج ترین آن ها می توان به بالابر هیدرولیکی آکاردئونی و بالابرها ستونی آلومینیومی اشاره کرد که فقط به صورت عمدی کار می کنند .
اما بالابرها سیار با دسترسی افقی – عمودی یا همان بوم لیفت ها که خود به دو نوع بالابرهای هیدرولیکی مفصلی و بالابر هیدرولیکی تلسکوپی موجود می باشندو می توانند کار ها را در ارتفاعات زیاد و نقاط دور از دسترس تسهیل نمایند و با وجود سیستم هیدرولیکی امنیت بسیار خوبی را نیز برای انتقال بار و افراد تامین می کنند .
بالابرهای ثابت
۲٫بالابرهای ثابت :
این نوع از بالابرها به منظور منتقل کردن بارهای بسیار سنگین ، بارگیری و تخلیه نمودن از خودرو و … کار برد دارد .
بالابر نفربرثابت معمولا به صورت بالابر هیدرولیکی با مکانیزم قیچی ، زنجیری ، کابلی و … موجود می باشند که بالابر قیچی درولیکی با مکانیزم قیچی ایمن ترین آن ها است.
چرا که بالابرها زنجیری و کابلی به علت احتمال قطع شدن کابل ، خارج شدن کابل از قرقره و دیگر حوادث می تواند بسیار خطرناک باشد.
در بالابرهای هیدرولیکینیرویی که به وسیله ی مدار هیدرولیکی تامین می شود وظیفه ای به حرکت در آوردن بالابر را دارد .